Aika hankkia puristin tai paalain? Apua sopivan laitteen valintaan
Paalaimen tai jätepuristimen hankinta on todennäköisesti ajankohtaista juuri nyt, jos yrityksen jätehuolto aiheuttaa päänvaivaa. Olisiko kustannuksissa mahdollista säästää? Viekö jätteenkäsittely turhaa työaikaa tai onko nurkat täynnä roskakasoja?
Paalain tai puristin on tarpeellinen työkalu lähes kaikissa yrityksissä, joissa halutaan toimia ekologisesti. Jätteen erilliskeräyksestä on olemassa myös lakisääteiset rajat, jolloin lajittelu on pakollista. Irtonaisen sekajätteen hävittäminen maksaa, mutta kierrätystä varten paalatusta ja puristetusta tavarasta saa jopa hyvitystä. Järkevä jätehuolto myös lisää työ- sekä paloturvallisuutta, kun esimerkiksi muovit ja pahvit eivät loju lattialla.
Jätteenkäsittelylaitteen valinnassa on syytä huomioida käyttökohde, tarvittavat toiminnot sekä jätteen laatu. Laitteen koon valintaan vaikuttavat kertyvän jätteen ja haluttujen tyhjennyskertojen määrät.
Mitä vähemmän kuljetusta ja henkilötyötä, sen vähemmän välillisiä kustannuksia. Suuremmista teollisuuskokoisista paaleista maksetaan parempaa hyvitystä kuin pienistä paaleista, mikä on myös hyvä huomata laitteen kokoa pohdittaessa.
Puristin vai paalain?
Paalain on pitkäikäinen ja mukavakäyttöinen laite. Se sijoitetaan yleensä sisätiloihin sinne, missä jätettä syntyy, jolloin työskentely on tehokasta ja siistiä. Puristin taas on hyvä valinta, jos materiaalivirrat ovat suuria. Sen avulla jätteenkäsittely on hieman nopeampaa. Puristin sijaitsee tavallisesti ulkotiloissa, mutta myös sitä voidaan käyttää lämpimistä sisätiloista käsin, jos se asennetaan seinän läpi -ratkaisuna. Irrotettavalla kontilla varustettua puristinta on mahdollista täyttää silloinkin, kun kontti on viety tyhjennettäväksi.
Paalaimen avulla voidaan selkeästi pienentää jätekuljetuksen kustannuksia ja hiilijalanjälkeä. Jätteet sidotaan paaleiksi ja paalit viedään pois. Sen sijaan puristinta käytettäessä autoliikennettä on enemmän, kun täysi kontti haetaan ja tyhjä kontti ajetaan takaisin paikalleen. Puristinta käytettäessä säästöjä saavutetaan laitteen puristusvoiman avulla. Mitä tiiviimmin jäte saadaan puristettua, sitä harvemmin sitä on tarvetta kuljettaa. Perusmallisissa roskapuristimissa on 28t puristusvoimaa, mutta voimme tarvittaessa lisätä sitä yli 20 prosentilla.
Laadukkaat laitteet ja kilpailukykyisimmät hinnat
Yleisimmin myyty laite on 20-kuutioinen Combi-puristin ja esimerkiksi astiankaatolaitteella varustetut puristimet lisäävät käytettävyyttä. Puristimet löydät täältä. Paalaimissa suosittu malli on Bramidan B5W, ja esimerkiksi X25 tekee isompaa paalia. Paalainmallit löydät täältä.
Toisinaan käyttökohteeseen ei heti löydy sopivaa ratkaisua perusmallistosta, esimerkiksi jos laitteen sijoituspaikka on pieni tai hankalan muotoinen. Erikoisuutena WL-Done tekee asiakkaan mittoihin ja tarpeisiin räätälöityjä laitteita. Vai kiinnostaisiko sittenkin kierrätetty malli? Meillä ostetaan, huolletaan ja myydään myös käytettyjä jätteenkäsittelylaitteita 3-6kk takuulla.
Meiltä saa nopeasti myös paalien sidontaan tarkoitetut paalainnauhat, paalainlangat ja sidontanarut. Pahvin sidontaan suositeltu sidontamateriaali on rautalanka, jolloin pahvipaalin jatkokäsittely on tehokkaampaa. Muovipaalissa voidaan hyvin käyttää nylonnarua.
Autamme myös kuljetuksissa. Kysy lisää 010 320 8051